top of page

CHINOISERIE

Chinoiserie is een kunstzinnige stroming waarbij een kunstvoorwerp of gebouw in Chinese stijl wordt uitgebeeld.

In het midden van de 18e eeuw bereikte de chinoiserie een hoogtepunt. Bijna iedere kunstvorm werd erdoor beïnvloed. Deze namaak-Chinese stijl – de voorwerpen werden in Europa of Amerika gemaakt – paste goed bij de rococo........ (wikipedia) Ik ben blij dat deze stroming weer terug is. Voor mijn winkel heb ik tussen 2000 en 2013 spullen geimporteerd uit China en ook produkten laten maken, waaronder mooie lampionnen. Nu focus ik me op de Chinese spullen die er al zijn. Antiek, vintage, of nog niet eens zo heel erg oud.Je kan er alle kanten mee op. Maak je eigen Over the top paleis met velours bankjes, Chinese keramiek lampen, bont behang en vooral veel kleur. Of mix een Chinese lantaarn met felle Afrika print en modern design. Check de webshop bij Chinoiserie!

Recent Posts
Archive
bottom of page